София, кв. Дървеница, ул. Константин Игнатов 2А, тел: 0888 570 700

images-11Антицелулитен масаж – стимулира развитието на “младежки протеини” – еластин и колаген, подобрява кръвообращението и осигурява лимфен дренаж. Това намалява броя на мастните клетки, което е крайната цел на този масаж.

Антицелулитен масаж  също  прави по – еластични мускулите на бедрата и задните части .

В момента има два вида антицелулитен масаж : чрез апаратура и ръчен. В първия случай на устройства, специално проектирани за изглаждане на кожата и намаляване на целулитните натрупвания. Механичния вакуумен  масажор позволява обработката на  последователни малки участъци от кожата. Тези апарати постигат резултати  които преди време са се постигали само с ръчен масаж.

Но всички експерти са съгласни, че магията от докосване на човешки ръце не се заменя с никоя  машина.

С ръчен антицелулитен масаж, допълнително могат да се използват специални антицелулитни кремове, с традиционни и специални  движения се елиминира застоя в джобовете на мазнини под кожата . Специален вид антицелулитен масаж  например, подвижен – кожата леко се  издърпва под формата на влакче, а след това с движения  като  валяк на масирани области  под формата на вълна. Преди да започне процедурата, терапевтът втрива  в съответните места специални гелове за затопляне.Това въздейства на подкожния мастен слой.По време на сесията , антицелулитен масаж  температурата значително се увеличава.

По време на антицелулитен  масаж, се стимулират биологически активните точки и рефлексните зони на организма. Антицелулитен  масаж  има мощно въздействие върху цялата енергийна верига, подобрява обмяната на веществата, укрепва имунната система, подобрява циркулацията на кръвта. И като резултат – на антицелулитен  масаж  излишни килограми изчезват .

Ефективността се осигурява чрез постепенен преход от повърхността чрез  масажни техники, за да  се достигне по-дълбоко. Антицелулитен  масаж  се фокусира  главно върху слой подкожна мастна тъкан . Той се извършва на местно равнище, в области със значителен козметичен дефект . В този случай , най-важното е да се подобри циркулацията на кръвта в проблемните области,  защото основното лечение на целулита е да се възстанови микроциркулацията .

 Допустимо и дори желателно е  да се използват рефлексология техники ( рефлекс – сегментни и акупресура ), за да се подобри кръвообращението в проблемните зони.

 Антицелулитните  кремове, лосиони и масла  използвани за масаж,  днес има страхотно разнообразие . Всички тези инструменти  имат общ принцип: те съдържат съставки, предназначени за подобряване на обмяната на веществата в клетките на тъканите, където целулита се развива .

 Структурата на антицелулитни кремове включват вещества като кофеин и теофилин , съединение на силиция , витамин A, различни ензими , етерични масла ( кипарис, розмарин , хвойна, здравец )  екстракт от хвощ , бръшлян, див кестен , гинко , морски водорасли ( водорасли и Fucus ). Всички те се активират  и нормализират обмяната на веществата, което води до повишаване на еластичността на кожата , което от своя страна води до намаляване на целулита.

 Нашите експерти с помощта на специални техники , ще  масажират  проблемните зони на тялото. Благодарение антицелулитен масаж ще подобрите  стените на кръвоносните съдове , микроциркулация се възстановява , кожата възвръща своята жизненост, става гладка и еластична.

антицелулитен масаж е най-доброто решение!

Показания за необходимост от антицелулитен масаж са:

  • Лоша  микроциркулация на кръвта в подкожната мастна тъкан ;
  • Увеличението в подкожния  мастен слой ;
  • Отпуснатост  и еластичността на кожата, стрии

За да се получи очаквания резултат, трябва да минете  през 10 процедури. Те могат да бъдат 2 до 3 пъти седмично . В бъдеще , се нуждаем от подръжка  на постигнатия резултат в режим – един масаж в 7 -14 дни . Това ще гарантира стабилността на резултат.