София, кв. Дървеница, ул. Константин Игнатов 2А, тел: 0888 570 700

01-12abПрез този период жената трябва да полага особени грижи за външността си , които ще и дадат повече увереност, самочувсствие и очарование. И в никакъв случай да си бременна не означава да си занемарена.

По време на бременността косата расте с по-бързи темпове, което е предпоставка за две неща.

Първо, ако отдавна желаете да пуснете косата си по-дълга, то това е момента, но второто нещо което трябва да съобразите е че тя не спира да цъфти. Това да оставите косата си дълга не означава да не се подстригвате, а напротив трябва редовно да обирате цъфтежите за да стимулирате растежа. Ако обаче ви хрумне да преминете към по-къса и по-лесна за поддържане прическа то първо се замислете как би изглеждала една тип „мъжка прическа” на фона на порастващите телесно обиколки.

Като че ли бременната жена има засилена склонност точно в този период да прави примени в своята визия, а тези в косата (особено цвета) дават едни от най-силните ефекти. Боядисването по време на бремнността не е забранено, но трябва да се подхожда с внимание, защото организмът е по-чувствителен.

При този процес трябва да се съобразят някои важни неща. Първо и задължително условие е преди да започване да изискате да ви бъде направен тест за алергия.

Избягвайте ползването на високоамонячни колоранти, те имат остър мирис и освен това не щадят скалпа. По-удаченвариант са безамонячните бои, които големите марки предлагат, те също могат да изсветлят корените, макар не с максимален ефект. Добра алтернатива са кичурите, с тях може да отклоним вниманието от леко изврасналите корени и да влезем в крак с модните тенденции, които включват смесването на нюанси в косата. Кичурите са по-препоръчителни и от гледна точка на, това че боята не се опира толкова в скалпа, колкото във фолиото. За проба е желателно да опитате с някой малък и по-скрит кичур.

Бременността придава на дамите едно уникално и необяснимо излъчване, което ги прави прекрасни, но крижата за косата е постоянен ангажимент във всеки етап от живота.

Макар и отдавна навлязли в XXI век голяма част от обществото робуват на разни странни твърдения по отношение на поддръжката на косата по време на бременност, от сорта на: „не се подстригва”, „не се боядисва” и т.н. Първото изобщо не е доказано, а за второто изобщо не може да се даде категоричен и еднозначен отговор.