София, кв. Дървеница, ул. Константин Игнатов 2А, тел: 0888 570 700

kislorodnaKислородна терапия – озоно-кислородна терапия в козметиката!

Защо старее кожата ни и как кислородна терапия ще ни помогне? За да бъде нашата кожа млада и красива, тя трябва да получава достатъчно кислород и хранителни вещества като глюкоза, аминокиселини, мастни киселини и др.

 

От снабдяването с кислород (кислородна терапия)  на клетките ни зависи и процеса на регенерация на кожата. Нивата на кислород в кожата намалява значително с възрастта, тютюнопушенето и излагането на замърсяване на въздуха. Някои твърдят, че нивата на кислорода на лицевите тъкани чрез естествената микроциркулация може да падне с 70%  с течение на времето. С други думи, колкото по-малко кислород попада в кожата,  или по-точно, в епидермиса, най-горния слой на кожата – толкова повече изпъкват най-видимите фини линии, бръчки и другите признаци на стареене.

С възрастта кожата става безжизнена, появяват се бръчки и петна. Това се дължи на естествени биологични процеси при които клетките са подложени на опасности от околната среда, получават по-малко кислород и други хранителни вещества,  което води до смущения в дейността на епидермиса и способността му за иновации. В допълнение кожата ни реагира и на нашият модерен ритъм на живот и на постоянен стрес, където сме изложени на вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и околната среда като цяло. Но една от основните причини за преждевременно “остаряване” на кожата е недостиг на кислород. Именно тук на помощ идва кислородна терапия.

BIO-кислород, или нов дъх на кожата си!

Най-ефективната козметична процедура в борбата срещу стареенето на кожата е кислородна терапия Био-Oxygen. Принципът на процедурата е подобен на добре-познатата за нас мезотерапия, но в случая на кислородна терапия, кислород не се засяга целостта на роговия слой на кожата, няма инжектиране и метода на кислородна терапия е фундаментално по-различен. Чрез кислородна терапия клетките получават концентрирана доза кислород директно от въздуха.

Друга разлика между  Bio-Кислородна терапия и мезотерапията се крие в неговата универсалност. Кислородна терапия няма противопоказания, е идеален за мъже и жени от всички възрасти и се използва, за грижа на всички типове кожа и тяло.

Какво представлява кислородна терапия?

  • кислородна терапия (biooksiterapiya) – една сравнително нова тенденция в козметиката. Тя е известна също като “Кислородна мезотерапия” и “мезотерапия без игли“. 

Това е модерен и перфектен метод, чрез който се ускорява въвеждането на активни био лекарства в най-дълбоките слоеве на епидермиса чрез увеличаване на частично на налягането на кислорода.  Факт, че клетките на епидермиса (повърхностния слой на кожата) не получават достатъчно кислород от кръвта, и имат нужда да бъдат подпомагани чрез директно внасяне на кислород от въздуха. За жалост въздухът съдържа едва 16-20% кислород. При кислородна терапия се увеличава концентрацията на кислород (98%) с определено налягане, което увеличава скоростта на обмен на кислород в клетките на епидермиса. Това води до промяна в характеристиките на клетъчната мембрана, като по този начин се увеличава нейната пропускливост и увеличава усвояването на активните вещества в козметичните продукти, което се продължава да действа дълго време след процедурата, като подхранва и обогатява кожата. В допълнение, след насищане с кислород, метаболизмът се ускорява, регенерацията на клетки се засилва и се възстановява здрава кожа.

Има ли ограничения при прилагане на кислородна терапия?

За разлика от мезотерапията, кислородна терапия с Био-Oxygen е идеална за всички възрастови групи, както за жените, така и мъжете, и се използва за грижа на всички типове кожа: нормална, суха, мазна, уморена, застарена…