София, кв. Дървеница, ул. Константин Игнатов 2А, тел: 0888 570 700

класически-масажКласически масаж – правилния избор на метод и неговото  използване, с правилна дозировка, има благоприятен ефект върху цялото тяло, подобряване на общото благосъстояние, увеличаване на неговата жизненост.

Благодарение на класически масаж може да увеличи или да намали цялостната нервна възбудимост пациента задейства почти загубени рефлекси…

значително подобряване на тъканата дейност на много вътрешни органи.

Класически масаж има положителен ефект върху периферната нервна система. Той  е в състояние да намали или да спре болката , подобряване на нервната проводимост , за да се ускори процесът на възстановяване от контузия , предотвратяване, намаляване образуването на вторични промени в ставите и мускулите в областта на увреждане на нервите .

Класически масаж– подобрява състоянието на кожата и подкожната тъкан. Той помага за почистване на кожата от натрупвания, различни чужди частици задържани в порите  , от живеещи на повърхността  микроби. В допълнение класически масаж нормализира мастните и потните жлези , почиства порите от секрети , активизира лимфната система и кръвообращението на кожата,  като по този начин повишава нейната гъвкавост. Всичко това прави кожата еластична, кадифено розова и повишава нейната устойчивост на температура и механично натоварване . класически масаж подобрява кожата и мускулния тонус , така че кожата става по- еластична, гладка и плътна . Но това действително е така,  необходимо е  да се следи внимателно чистотата на кожата.

класически масаж – най-доброто решение!

класически масаж е упражняването на дозиран механичен натиск върху определена част на тялото с помощта на ръцете на масажиста или на подходяща апаратура.
Масажът има многостранно и комплексно действие върху тялото. Той действа както директно чрез механичното си въздействие върху тъканите, така и рефлекторно, чрез нервните импулси, които достигат до централната нервна система. Чрез механичното въздействие на масажа се постига подобряване на еластичността, разнасянето и изцеждането на течности от тъканите. Рефлекторното въздействие се осъществява чрез предаването на нервни импулси по аферентните неврони до ЦНС, където се извършва анализ на приетата информация и се формира отговор, който по еферентните пътища достига ефекторни органи и системи. По този начин чрез масажирането на определени точки или зона, може да се повлияе на отдалечени от мястото органи и системи, както и на организма като цяло.