София, кв. Дървеница, ул. Константин Игнатов 2А, тел: 0888 570 700

ноктопластикаВсяка жена мечтае за хубава и здрава нокътна плочка, но дори и да има късмета да се роди с такава понякога ежедневието ни не позволява да запазим дължина на нокътя.

В помощ на всички тези дами се явява ноктопластиката в различните си форми – ноктопластика с гел и удължител, с изграждане или просто гел върху естествен нокът, както и ноктопластика с акрил в същите три варианта.

 

Геловата ноктопластика е изключително популярен метод, тя се прави най-често на нокти който нямат собствена дължина, като на нокътната плочка се залепя удължител, след което той се изравнява с естественият нокът, фиксира се желаната дължина и започва нанасянето на гела. В звисимост от желанието на клиента ноктите могат да бъдат по- тънки и фини или по-удебелени и плътни. Гелът се изпича и дооформя с пила при необходимост, след което се лакира и магията е завършена.

Поддръжката на гела се прави периодично и различно спрямо всеки клиент, но варира в периода между две-три седмици.

Акрилът не е толкова широко разпространен поради специфичността на работата с него. Той представлява вид прах (полимер) , които след добавяне на специална течност (мономер) се сгъстява и бързо се втвърдява. Акрилът има специфична миризма, което може да ви напомни за зъболекарският кабинет което съвсем не е случайно. Акрилният прах е използван първо от стоматолозите, а след което маникюристите започват да го прилагат в собствената си работа.